11 Ekim 2009 Pazar

KURAN'DA ALTINI ÇİZDİKLERİM-34-SEBE

34-SEBE-: Sebâ ülkesi
QURAN ( ENGLISH ) (BY A. YUSUF ALİ)
34 Saba


Bismillahirrahmanirrahim - In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.


1. Elhamdü lillahillezı lehu ma fis semavati ve ma fil erdı ve lehüm hamdü fil ahıreh ve hüvel hakimül habir

2. Ya'lemü ma yelicü fil ardı ve ma yahrucü minha ve ma yenzilü mines semai ve ma ya'rucü fiha ve hüver rahıymül ğafur


3. Ve kalellezıne keferu la te'tınes saah kul bela ve rabbi le te'tiyenneküm alimil ğayb la ya'zübü anhü miskalü zerratin fis semavati ve la fil erdı ve la asğaru min zalike ve la ekberu illa fi kitabim mübin

4. Li yecziyellezıne amenu ve amilus salihati ülaike lehüm mağfiratüv ve rizkun kerim


1. Praise be to Allah, to Whom belong all things in the heavens and on earth: to Him be Praise in the Hereafter: and He is All-Wise, All-Aware.
2. He knows all that goes into the earth, and all that comes out thereof; all that comes down from the sky and all that ascends thereto and He is the Most Merciful, the Oft-Forgiving.
3. The Unbelievers say, "Never to us will come the Hour": Say, "Nay! but most surely, by my Lord, it will come upon you;- by Him Who knows the unseen,- from Whom is not hidden the least little atom in the heavens or on earth: nor is there anything less than that, or greater, but is in the Record Perspicuous:
4. That He may reward those who believe and work deeds of righteousness: for such is Forgiveness and a Sustenance Most Generous."


1. Hamd, göklerdeki ve yerdeki her şey kendisinin olan Allah'a mahsustur. Hamd ahirette de O'na mahsustur. O, hüküm ve hikmet sahibidir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır.
2. Allah, yere gireni, yerden çıkanı; gökten ineni ve oraya yükseleni bilir. O, çok merhamet edicidir, çok bağışlayıcıdır.
3. İnkar edenler, "Kıyamet bize gelmeyecektir" dediler. De ki: "Hayır, öyle değil, gaybı bilen Rabbime andolsun ki, Kıyamet size mutlaka gelecektir. Ne göklerde ve ne de yerde zerre ağırlığında bir şey bile ondan gizli kalmaz. Bundan daha küçük ve daha büyük ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır."
4. Allah'ın, iman edip salih amel işleyenleri mükâfatlandırması için (her şey o kitapta tespit edilmiştir.) İşte onlar için bir bağışlanma ve bereketli bir rızık vardır.


28. Ve ma erselnake illa kaffetel lin nasi beşirav ve nezirav ve lakinne ekseran nasi la ya'lemun

28. We have not sent thee but as a (Messenger) to all mankind, giving them glad tidings, and warning them (against sin), but most men know not.

28. Biz seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bilmezler.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
47. Kul ma seeltüküm min ecrin fe hüve leküm in ecriye illa alellah ve hüve ala külli şey'in şehid

48. Kul inne rabbi yakzifü bil hakk allamül ğuyub

49. Kul cael hakku ve ma yübdiül batılü ve ma yüıyd


47. Say: "Whatever reward do I ask of you, it is yours: my reward is only due from Allah. And He is witness to all things."
48. Say: "Verily my Lord doth cast the Truth,- He that has full knowledge of (all) that is hidden."
49. Say: "The Truth has arrived, and Falsehood showeth not its face, and will not return."


47. De ki: "Sizden herhangi bir ücret istemişsem o sizin olsun. Benim ücretim ancak Allah'a aittir. O her şeye hakkıyla şahittir."
48. De ki: "Şüphesiz Rabbim gerçeği ortaya koyar. O gaybleri hakkıyla bilendir."
49. De ki: "Hak geldi. Artık batıl yeni bir şey ortaya çıkaramaz, eskiyi de geri getiremez

Hiç yorum yok: