11 Kasım 2009 Çarşamba

KURAN'DA ALTINI ÇİZDİKLERİM-62-CUMA

62-CUMA- Cuma, toplanma, topluluk
QURA N ( ENGLISH ) (BY A. YUSUF ALİ)

62 Friday



Bismillahirrahmanirrahim - In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

1. Yusebbihu lillahi ma fiyssemavati ve ma fiyl'ardıl elmelikilkuddusil-'aziyzilhakiymi.

1. Whatever is in the heavens and on earth, doth declare the Praises and Glory of Allah,- the Sovereign, the Holy One, the Exalted in Might, the Wise.

1. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi, mülkün sahibi, öyle lekesiz mukaddes, hem güçlü hem hikmet sahibi olan Allah için tesbih eder.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9. Ya eyyuhelleziyne amenu iza nudiye lis
salat
i min
yevmilcumu'ati
fes'av ila zikrillahi ve zerulbey'a zalikum hayrun lekum in kuntum ta'lemune.

10. Feiza kudıyetissalatu fenteşiru fiyl'ardı vebteğu min fadlillahi vezkurullahe kesiyren le'allekum tuflihune.

11. Ve iza reev ticareten ev lehveninfaddu ileyha ve terekuke kaimen kul ma 'ındallahi hayrun millehvi ve minetticareti vallahu hayrurrazikıyne.

9. O ye who believe! When the call is proclaimed to
prayer
on Friday
(the Day of Assembly),
hasten earnestly to the Remembrance of Allah, and leave off business (and traffic): That is best for you if ye but knew!

10. And when the Prayer is finished, then may ye disperse through the land, and seek of the Bounty of Allah: and remember Allah frequently that ye may prosper.

11. But when they see some bargain or some pastime, they disperse headlong to it, and leave thee standing. Say: "That which Allah has is better than any pastime or bargain! and Allah is the Best to provide (for all needs)."


ELMALILI-9. Ey iman edenler, Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allah'ın zikrine (anılmasına) koşun ve alım satımı bırakın; eğer bilirseniz, o sizin için daha hayırlıdır.

10. Namaz kılındıktan sonra da yeryüzüne dağılın, Allah'ın bol nimetinden nasip arayın ve Allah'ı çok zikredin ki, kurtuluş bulabilesiniz.

11. Böyle iken, bir ticaret veya eğlenti (eğlence) gördüklerinde ona fırladılar ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın katındaki, eğlenceden de ticaretten de hayırlıdır ve Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır."


YNURİ-9. Ey inananlar! Cuma günü, namaz/dua için çağrı yapıldığında, Allah'ı anmaya/Allah'ın Zikri'ne koşun! Alış-verişi bırakın! Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.

10. Namaz/dua yerine getirilince hemen yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan nasibinizi arayın! Allah'ı çok anın ki, kurtuluşa erebilesiniz.

11. Bir ticaret yahut oyun-eğlence görür görmez, dağılıp ona yöneldiler de seni ayaküstü bıraktılar. Onlara de ki: "Allah katında bulunan, eğlenceden de ticaretten de hayırlıdır! Ve Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır

yevmilcumu'ati=the Day of Assembly=toplanma günü
salat-prayer-dua

Hiç yorum yok: