9 Ağustos 2009 Pazar

KURAN'DA ALTINI ÇİZDİKLERİM-9-TEVBE

9-TEVBE- Tövbe


Bismillahirrahmanirrahim - In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

9. Repentance- Tövbe

51. Kul ley yüsıybena illa ma ketebellahü lena hüve mevlana ve alellahi fel yetevekkelil mü'minun

Yusuf Ali (English)
51. Say: nothing will happen to us except to us except what Allah has decreed for us: he is our protector: and on Allah let the Believers put their trust.

51. De ki: “Bizim başımıza ancak, Allah’ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O, bizim yardımcımızdır. Öyleyse mü’minler, yalnız Allah’a güvensinler.”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

107- Vellezınettehazu mesciden dırarav ve küfrav ve tefrıkam beynel mü'minıne ve irsadel li men habellahe ve rasulehu min kabl ve le yahlifünne in eradna illel husna vallahü yeşhedü innehüm le kazibun

107. And there are those who put up a mosque by way of mischief and infidelity- to disunite the Believers- and in preparation for one who warred against Allah and His Messenger aforetime. They will indeed swear that their intention is nothing but good; but Allah doth declare that they are certainly liars.


107. Bir de zararlı faaliyetlerde bulunmak, küfre yardım etmek, mü’minler arasına ayrılık sokmak için ve öteden beri Allah ve Resûlüne karşı savaşanlara üs olsun diye bir mescit yapanlar vardır. Bunlar, “Bizim iyilikten başka hiçbir kasdımız yok” diye de mutlaka yemin ederler. Ama Allah şâhitlik eder ki bunlar mutlaka yalancıdırlar.[261] *

-------------------------------------------------------------------------------------------
116. İnnellahe lehu mülküs semavati vel ard yuhyı ve yümıt ve ma leküm min dunillahi miv veliyyiv ve la nasıyr
116. Unto Allah belongeth the dominion of the heavens and the earth. He giveth life and He taketh it. Except for him ye have no protector nor helper.

116. Şüphesiz göklerin ve yerin hükümranlığı yalnız Allah’ındır. O, diriltir ve öldürür. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
128. Le kad caeküm rasulüm min enfüsiküm azızün aleyhi ma anittüm harısun aleyküm bil mü'minıne raufür rahıym

129. Fe in tevellev fe kul
hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym
128. Now hath come unto you a Messenger from amongst yourselves: it grieves him that ye should perish: ardently anxious is he over you: to the Believers is he most kind and merciful.
129. But if they turn away, say: "
Allah sufficeth me: there is no god but He: on Him is my trust- He the Lord of the Throne (of Glory) Supreme!"


128. Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.
129. Eğer yüz çevirirlerse de ki:
“Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir.”

Hiç yorum yok: