21 Eylül 2009 Pazartesi

KURAN'DA ALTINI ÇİZDİKLERİM-25-FURKAN

25-FURKAN- IŞIKLA KARANLIĞI,DOĞRUYLA EĞRİYİ AYIRAN

QURAN ( ENGLISH ) (BY A. YUSUF ALİ)
25 The Criterion

Bismillahirrahmanirrahim - In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.


1. Tebarakellezı nezzelel fürkane ala abdihı li yekune lil alemıne nezıra


2. Ellezı lehu mülküs semavati vel erdı ve lem yettehız veledev ve lem yekül lehu şerıkün fil mülki ve haleka külle şey'in fe kadderahu takdira


1. Blessed is He Who sent down the Criterion to His servant, that it may be an admonition to all creatures;-
2. He to Whom belongs the dominion of the heavens and the earth: no son has He begotten, nor has He a partner in His dominion: it is He Who created all things, and ordered them in due proportions.

1. Âlemlere bir uyarıcı olsun diye kuluna Furkân'ı indiren Allah'ın şanı yücedir.
2. O, göklerin ve yeryüzünün mülkü (hükümranlığı) kendisine ait olandır. Çocuk edinmemiştir. Mülkünde hiçbir ortağı da yoktur. O her şeyi yaratmış ve yarattığı O şeyleri bir ölçüye göre takdir etmiştir.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
60. Ve iza kıyle lehümüscüdu lir rahmani kalu ve mer rahmanü e nescüdü li ma te'müruna ve zadehüm nüfura

60. When it is said to them, "Adore ye the Most Gracious!", they say, "And what is the Most Gracious? Shall we adore that which thou commandest us?" And it increases them in aversion.

60. Onlara, "Rahmân'a secdeye kapanın denildiğinde "Rahmân da nedir? Senin bize emrettiğine mi secde edeceğiz?" derler ve bu onların nefretini artırır.


74. Vellezıne yekulune rabbena heb lena min ezvacina va zürriyyatina kurrate a'yüniv vec'alna lil müttekıyne imama


74. And those who pray, "Our Lord! Grant unto us wives and offspring who will be the comfort of our eyes, and give us (the grace) to lead the righteous."



74. Onlar, "Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle" diyenlerdir.

Hiç yorum yok: